יום שלישי, 29 בינואר 2013

מפרום בתנור

בדרך כלל המפרום נתפס כאוכל שמן כי המתכון המקורי קודם מטגנים אחר כך מבשלים כדי לחסוך בקלוריות ובכל זאת לאכול את המפרום בלי ייסורי מצפון הבאתי כאן את הגרסה הרזה של המפרום

הרכיבים
5 תפוחי אדמה
 בשר הודו טחון
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצים
ביצה
4 כפות פירורי לחם

התבלינים
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
כמון
כרכום
ראס אל חנות

אופן ההכנה 
מתבלנים את בשר ההודו בפטרוזיליה, כוסברה, שום, ביצה, פירורי לחם ומוסיפים את התבלינים לפי הטעם
מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצי
ממלאים את תפוחי האדמה בבשר המתובלן ומניחים בתבנית מרובעת או עגולה
אם נשאר מהבשר אפשר לעשות קציצות ולהוסיפם גם לתבנית
ממלאים בקערה 4 כוסות מים ומוסיפים 4 כפות רסק עגבניות, 2 כפות שמן ומוסיפים את התבלינים לפי הטעם
מערבבים היטב את תערובת הרוטב ושופכים על התפוחי האדמה
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות בטורבו
לאחר שעה להוציא את נייר הכסף ולבשל עוד חצי שעה כדי שהמפרום יקבל צבע זהוב
לפני שמוציאים את המפרום מהתנור לבדוק על ידי נעיצת מזלג שתפוחי האדמה מבושלים ורכים
ושהרוטב לא נספג לגמרי כי תפוחי אדמה נוטים לספוג את הרוטב גם אחרי הבישול



מפרום לפני הבישול 



מפרום לאחר בישול בתנור