יום רביעי, 16 בינואר 2013

מרק דלעת

מרק זה טוב לקיץ וגם לחורף לא כבד טרי ומרענן

הרכיבים
רבע דלעת מדלעת שלמה
ציר עוף (שמים חתיכת עוף במים ומבשלים על האש כחצי שעה)
2 כפות קמח

תבלינים
מלח
פלפל שחור
כמון
ראס אל חנות
כרכום

אופן ההכנה
לקלף את הדלעת מהקליפה
לשים את הדלעת בתוך תבנית ולאפות בתנור כשעה בערך או עד שהדלעת מתרככת
הסיבה ששמים את הדלעת בתנור כי אם שמים אותה בתוך הציר ישירות הדלעת מוציאה סיבים והופכת לחוטים חוטים בתוך הציר והמראה של המרק לא יהיה אחיד
טוחנים את הדלעת בבלנדר עד לקבלת עיסה סמיכה
מוסיפים לציר עוף את הדלעת הטחונה
לוקחים כוס ממלאים מעט מהמרק ומוסיפים שתי כפות קמח
מערבבים היטב את הקמח עם המרק עד שהקמח נמס ואין בו גושים
שופכים את תערובת הקמח עם המרק לתוך הסיר
מתבלנים ומערבבים היטב


דלעת בתנור





‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה