חיתוכיות ריבה עם פירורים

כשהכנתי לראשונה את חיתוכיות הריבה מהספר של נירה שויאר " עוגות לכל עת"
הזכויות שמורות רק לה בלבד -

לא כל כך הצליח לי עם הבצק וגם שכחתי להכין את הפירורים ששמים על הבצק
לכן בפעם השלישית שיפרתי את המתכון בכמה טיפים טובים שאתן לכם כדי שהעוגיות יצאו  טעימות
את הטיפים שלי והשינויים שעשיתי יירשמו באדום

החומרים לבצק:
¼ 2 כוסות קמח
½ כוס סוכר
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גר’ מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה (מחמאה) זה נותן טעם הרבה יותר משובח  להמיס את המרגרינה במיקרו עד שהיא הופכת לנוזלית כי קשה מאוד לפי הניסיון שלי לרדד את הבצק עם מרגרינה קשה

למלית:
1 כוס ריבה טובה מומלץ ריבת תותים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני. 180 מעלות
- לשים יחד את החומרים לבצק 
 חותכים מהבצק מעט כגודל האגרוף ומפוררים עם היד את הבצק ושמים בצד כדי לפזר על הריבה
משטחים את הבצק לגובה אחיד בתבנית עם נייר אפיה
את התבנית מרטיבים עם מעט מים ושמים את הנייר אפייה מעליו כדי שהנייר לא יזוז
מושחים את הבצק בריבה. את הריבה אני מושחת עם היד זה יותר קל מאשר למשוח עם כף זה מתפזר בצורה אחידה על
כל הבצק

- מפזרים הפירורים על הריבה.
- אופים כ-35 דקות עד שהפירורים מתקשים ומזהיבים.
- חותכים לריבועים בעוד המאפה חם ומצננים.
זהירות! לא להוציא את החיתוכיות מהתבנית אחרי שחותכים את הבצק לריבועים יש לחתוך את הבצק לריבועים ולחכות
עד שהבצק מתקרר לגמרי ואחרי כן לפרק בזהירות מהתבנית
החיתוכיות יוצאות מהתבנית בקלי קלות













תגובות

  1. שלום וברכה1
    אתר נעים שמרגיש ביתי!
    כיצד מפוררים את הבצק ביד?
    במה אפשר להחליף את הגרידת לימון?
    האם זהו בעצם בצק פריך?
    תודה לך!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה
      מפוררים את הבצק עם שתי ידיים כמו שמשפשפים יד ביד
      לפעמים אם אין לימון בבית אפשר גם לא להשתמש
      זה לא בצק פריך זה בצק כדי לשים עליו מליות

      מחק

הוסף רשומת תגובה